Puzzels met grote puzzelstukjes voor volwassenen 


Puzzels met grote puzzelstukjes voor volwassenen 

Het is al lang bekend dat puzzelen allerlei positieve effecten op ons lichaam en brein heeft. Maar wat doe je als die kleine stukjes te klein blijken te zijn om op te pakken, of je vanwege een visuele beperking de kleuren niet meer goed kan onderscheiden? Natuurlijk is het mogelijk om een kinder puzzel met grotere stukken te leggen maar om als volwassene een Peppa Pig puzzel in elkaar te zetten is nou ook niet alles. Maar dan blijft de vraag; welke opties blijven er dan over?

Ravensburger het eerste merk met grote stukjes voor volwassenen

In onze winkel bestaat al sinds 2015 een speciale puzzel categorie met puzzels met grote stukken speciaal voor volwassenen puzzelaars. Het eerste merk wat hiermee op de markt kwam was Ravensburger. Dit merk zag dat vooral ouderen en personen met visuele beperkingen toch graag wilde puzzelen, maar dit vanwege de grootte van de puzzelstukjes niet meer op een leuke manier kon doen. Het merk kwam met een goede oplossing door puzzel voor volwassenen met grotere stukjes uit te gaan geven. Moeilijk was het niet want ze hadden al een grote collectie kinderpuzzels en konden de mallen van deze puzzels hergebruiken.

Deze speciale type puzzels zijn al sinds 2015 bij ons in het assortiment te vinden. In die tijd was het uniek dat er grote stukjes puzzels voor volwassenen waren maar gedurende de jaren werd het idee steeds meer omarmd.

Andere puzzel merken met grote stukjes

Na verloop van tijd begonnen ook andere merken collecties met XL stukken voor volwassenen te maken. Bij ons vind je tegenwoordig bijvoorbeeld ook House of Puzzles en Educa puzzels in de grote puzzelstukken categorie. Het leuke hiervan is dat alle verschillende merken ook hele verschillende platen naar buiten brengen. Ravensburger kiest voor afbeeldingen met bloemen en veel natuur. Terwijl House of puzzels ervoor kiest om volledig in hun eigen stijl te blijven met typisch Britse afbeeldingen. Educa daar in tegen gaat voor artistieke afbeeldingen. Op deze manier is er dus voor iedere type puzzelaar ook een geschikte grote stukken puzzel te vinden.

Niet elk XL stukje is hetzelfde

Helaas of misschien wel gelukkig is het zo dat er verschillende XL stukjes niet altijd het zelfde zijn. De stukjes van Ravensburger zijn bijvoorbeeld een stuk groter dan de house of puzzle stukjes. Daarnaast zijn de mallen ook op andere manier gemaakt waardoor bij de ene puzzel stukjes op verschillende plekken passen terwijl dit bij de andere puzzel niet mogelijk is. Zoals jij als puzzelaar weet is er ook een verschil in kwaliteit tussen de stukjes. Het ligt er daarom volledig aan of je dikke stukjes of juist dunne stukjes nodig hebt om makkelijk en comfortabel te kunnen puzzelen.

En hoeveel stukjes moet zo’n puzzel dan zijn?

Welke type puzzel geschikt is voor welke puzzelaar is volledig persoons-afhankelijk. De ene puzzelaar houdt van grote puzzels met veel stukjes en de andere die gaat liever voor een kleine puzzel die snel gemaakt is. Puzzels met grote stukjes voor volwassenen zijn er daarom ook met verschillende hoeveelheden stukjes. Neem bijvoorbeeld de house of puzzles collectie hier in kan je puzzels terug vinden van 250 stukjes en 500 stukjes. Ravensburger kiest daarentegen voor puzzels van 300 of 500 stukjes. Mocht je kleinere puzzels willen met minder stukjes dan is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een kinder puzzel. Niet alle kinderpuzzels hebben namelijk kinderlijke platen. kinderpuzzels worden in vele verschillende hoeveelheden stukjes uitgegeven en zijn er ook met landschappen en dieren. Deze zijn daarom ook geschikt voor volwassenen die zoeken naar grote puzzelstukken maar waar 250 stukjes toch net iets te veel van het goede is.

Klik hier voor het overzicht met alle volwassenen puzzels met XL stukjes. En mocht je een ander puzzel merk kennen wat binnen onze collectie volwassenen puzzels past dan horen we dat natuurlijk graag via info@legpuzzels.nl

×