Legpuzzels.nl in het nieuws


Legpuzzels.nl in het nieuws

Wij worden als grootste legpuzzel webshop van de Benelux af en toe eens gevraagd om mee te werken aan nieuwspublicaties. Hartstikke leuk natuurlijk om te doen. Vaak gaat heet om een quote over puzzels of inzichten over de verkopen van legpuzzels. Sinds 2020 merken we steeds meer interesse vanuit de media voor het onderwerp puzzelen. En zijn wij zodoende ook wat vaker in nieuwsberichten en magazines te zien. Omdat het leuk is om terug te blikken op rapportages waar wij aan hebben meegewerkt hebben wij besloten ze voor jou op een rijtje te zetten.

In het Jeugdjournaal

De scholen waren gesloten en de meeste kinderen zaten thuis. Omdat Legpuzzels.nl een familiebedrijf is, was het voor ons heel makkelijk om voor de jongste twee van onze familie een eigen kantoortje in te richten zodat zij van daaruit hun schoolwerk konden doen. Pluspunt was dat deze kids de vrijheid hadden af en toe door het magazijn heen te rennen zodat ze ons een beetje konden helpen met het bij elkaar zoeken van de bestellingen. Op die manier hadden zij meer dan genoeg beweging, en wij een paar extra handjes in deze drukke tijd.

Niet alleen wij hadden door dat de vraag naar puzzels bijna niet meer te overzien was. Ook het Jeugdjournaal had dit al snel in de gaten. Zij hebben ons dan ook in die tijd gevraagd of het mogelijk was om een kort stukje te filmen over de puzzels. En natuurlijk kon dat. Zie hier het resultaat:

Overige publicaties

In deze tijd zijn wij ook vaak gevraagd naar quotes over de toename in de vraag naar puzzels. Publicaties zoals Brummens Nieuws, De Limburger, en RTV NOF. Hebben stukjes geschreven over onze puzzels.

Het leukste nieuwsbericht om aan mee te werken was toch zeker de publicatie in het AD. Een geweldig leuk bericht, dit maal niet over de standaard legpuzzels maar juist over de vele verschillende speciale puzzels die er bestaan. Het nieuwsbericht is via deze link te lezen.

Onze eerste eigen persbericht

Na een aantal keer gevraagd te zijn voor publicaties hebben we het eind 2021 eens anders aangepakt. Dit vanwege het effect wat we zagen na de ingang van de lockdown. Onze webshop werd zo vaak bezocht dat het bij ons de nieuwsgierigheid wekte naar de cijfers achter deze bezoeken en het effect van de persconferentie op de zoekopdrachten naar puzzels.

En wat daaruit kwam was te leuk om niet te delen met de pers vandaar dat op 23-12-2021 om iets voor negen uur s’avonds onze eerste persbericht de deur uit ging. Wat daarin stond?

Allereerst bleek uit onze informatie dat op basis van percentage niet Zuid of Noord-Holland de grootste puzzelprovincies waren maar dat de meeste puzzelaars juist uit Drenthe kwamen! Ook bleek dat sinds 2020 de puzzelverkopen verdrievoudigd zijn en het erop lijkt dat iedereen na een lange tijd oefenen klaar is voor grotere uitdagingen. Want wat bleek de puzzels van 10.000 stukjes of meer worden zo vaak gezocht dat de laatste 10 dozen puzzels van 40.0000 stukjes binnen 10 minuten uitverkocht waren.

Ook brachten we onze top 3 meest verkochte puzzels van 10.000 stukjes of meer naar buiten. Op 1 staat de puzzel Band of Thunder van Clementoni. Plaats 2 is voor Onvergetelijk Disney moment van wel 40.320 stukjes. En plaats 3 is voor Colin Thompson – Magical Bookcase.

En hoe gaat het in 2022 verder?

Dit jaar zitten we natuurlijk ook niet stil. We zijn namelijk al te vinden in het 50plus magazine. En in een van de laatste publicaties van Ditjes & Datjes. Hopelijk komen er dit jaar nog meer leuke nieuwsberichten en artikelen bij.

×