Disney collecties om te sparen (2021 puzzel editie)


Disney collecties om te sparen (2021 puzzel editie)

Laatst moest ik een cadeau verzinnen voor één van mijn vriendinnen. Ook al zitten we continu in de puzzels kwam mijn dochter toch met het leuke idee om haar een puzzel voor haar collectie bambi’s te geven. Omdat ze niet zo’n puzzelaar is als wij kwamen we in plaats van een gewone Bambi puzzel uit op de Bambi puzzel van Thomas Kinkade. Deze is van de Disney Dreams collectie van Thomas Kinkade welke puzzels natuurlijk een reproductie van zijn schilderijen zijn, waardoor je niet de strakke lijnen hebt zoals bij de Classic Disney Collectie van Jumbo of de Disney Collector’s Edition van Ravensburger. Veel puzzelaars vinden de Thomas Kinkade puzzels wat moeilijker te leggen dan de “normale” Disney platen.

De meeste merken puzzelfabrikanten hebben wel een Disney Collectie in hun lijn, of zij geven losse puzzels uit met dit thema. Wij merken dat er veel klanten zijn die alle puzzels van de collectie sparen doordat we binnen bestellingen wel puzzels van de zelfde collectie zien, maar niet bestellingen waarin bijvoorbeeld Sneeuwwitje van alle verschillende collectie’s gekocht worden.

Zelf ben ik meer van Mickey en Minnie Mouse en vind het heel leuk om de verschillende soorten puzzels daarvan te maken. Hieronder een paar platen die je in mijn puzzelcollectie terug kan vinden.

De Disney Dreams Collection

Hieronder heb ik enkele nieuwere platen van de Disney Dreams Collection gezet. De verzameling van deze collectie is niet compleet zonder de verzamelplaat van liefst 2000 stukjes. Deze lijkst complex echter elk thema heeft toch zijn eigen kleuren, waardoor je eigenlijk enkele kleinere platen puzzelt. De kinderen zoeken vaak de lijsten uit de puzzelstukjes, en als je die hebt gemaakt hoef je alleen nog te vullen. Ik vind dit toch wel de mooiste verzameling van Disney puzzel.s

De Disney Collectors Editions

Natuurlijk zijn er veel mensen die de echte tekeningen van Disney verzamelen. Die kijken altijd uit naar de nieuwste puzzels van de collectie en dan krijgen we vragen of we al weten welk figuur er in de nieuwe Collectors Edition centraal staat. De reactie die we krijgen als hun favoriet eindelijk gedrukt wordt is altijd een beloning.

De Disney Pix Collection

Onze nieuwste Disney collectie is de Disney Pix collectie. Hier zien we toch vaak dat 1 iemand meerdere van de zelfde puzzel besteld, om ze voor diverse verjaardagen/feestdagen te kunnen uitdelen. Door de diversiteit van de karakters zitten er altijd een paar tussen die bij de favorieten van de ontvanger horen.

×